About

om mig,


om mitt jobb som översättare och


om Alrups-sy.se, min mönsterbutik on-line

kris betyder NYA möjligheter? ja, ibland

Två stora intressen förvandlades till ett jobb


Jag tycker om att läsa  - i dag är jag översättare

Sedan 2002 har jag översatt böcker. Det har blivit många översatta romantiska romaner sedan dess. Jag har alltid läst mycket och numera kan jag göra det med gott samvete eftersom det förbättrar min förmåga att översätta.

Dessutom är det skönt att sitta hemma vid datorn och själv bestämma över sin arbetstid. Och det var väldigt praktiskt när barnen var små.

Som före detta språklärare får jag dessutom fortfarande användning för mina språkkunskaper. Perfekt. (Jag jobbade som lärare 1984-2006 och jag längtar inte tillbaka.)


Jag syr så mycket jag kan - numera har jag en e-butik som säljer symönster

2013 startade jag en e-butik som säljer symönster.

Jag gillar att titta på symönster och hitta ett som är perfekt till ett modell som jag vill sy upp. Och jag vill sitta och titta och fundera hur länge som helst.

Så jag öppnade en e-butik som säljer symönster: www.alrups-s.se

Jag mejlar personligen beställningsbekräftelse och tar emot beställningar via telefon.

"Marknadsföringen" eller reklamen, sköter kunderna när de tipsar sina vänner och kontakter.

Hittills har det fungerat.

ORSAKEN TILL ATT JAG STARTADE EGEN FIRMA ...

20 oktober 2006 blev det tvärstopp och mitt liv tog en ny vändning.  Den morgonen rusade jag in i väggen, kollapsade av överansträngning eller drabbades av utmattningsdepression, man kan kalla det vad man vill, men ... jag var tillbaka på ruta ett. Så småningom började jag bygga upp mitt liv och min hälsa igen.


Sakta, men säkert, och med stöd och uppmuntran från min man och mina tre barn har jag ett bra liv i dag.

Jag mår faktiskt bättre än före 2006. Men det beror inte enbart på att jag inte längre försöker kombinera jobbet som språklärare med familj och tre barn och att hinna hjälpa min kära gamla mamma, utan även på att jag har fått en ny inställning till livet och tillvaron.


Numera jobbar jag vanligtvis mellan 9 -17, (rutiner är viktigt) och jag alternerar mellan att översätta och att sköta e-butiken. Eftersom jag sitter vid datorn och översätter kan jag snabbt svara/mejla när jag får beställningarna.

Ibland tar jag en paus för att sy och vila hjärnan.

Arbetsdagen avslutas med att jag stänger av datorn och postar dagens mönsterleveranser.
BANK